Terug

Het terugplaatsen van een grafsteen?????

H.J. Huijsman

L.S.

Op 7 juni j.l. hebben wij mijn schoonvader begraven in het graf waar mijn schoonmoeder al reeds begraven lag. Voor de begravenis is de grafsteen verwijderd. Nu willen wij de steen graag weer terug geplaatst zien voor 7 oktober a.s. (zijn geboortedatum)

Nu schijnt er een regel te zijn hier in Sneek, die zegt dat herplaatsen van de steen pas zes maanden na de begravenis mag. Dit i.v.m. het feit dat, aldus de beheerder, de bacterien hun werk kunnen doen....

Het gaat om een twee persoonsgraf, boven elkaar. Ik dacht namelijk dat de reden zou zijn dat de grond moet inklinken en omdat de afstand tussen de kist en het maaiveld kleiner is dan in het geval van de onderste kist (mijn schoonmoeder) vond ik in eerste instantie dat de termijn van 6 maanden ook wel korter zou kunnen.

Het verhaal van de bacterie zou echter de reden zijn. Het gaat in ons geval om een platte liggende steen, dus geen afgesloten kelder.o.i.d. Klopt het verhaal van de begraafplaats beheerder?

In afwachting van uw antwoord

Hoogachtend

H.J. Huijsman

Sneek. 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte heer huijsman,

 

Ik heb met verbazing uw verhaal gelezen. De beheerder heeft waarschijnlijk nog niet te maken gehad met opgravingen binnen een periode van 3 jaar. Een lichaam in een gesloten kist verteerd bacterieel heel erg langzaam. Vandaar ook de periode van 10 jaar grafrust. Zelfs 6 maanden schieten ruim te kort. Dat de grond moet inklinken is aannemelijker. De gedenksteen kan gerust terug geplaatst.

 

u mag altijd contact met mij opnemen,

 

met vriendelijke groet, Marco Herben, 06-12251104.