Uitvaartverzorging Piet Hunse


Asserweg 11 9411 LP Beilen
06 50217852 Klik om te bellen

Over Uitvaartverzorging Piet Hunse

Na een overlijden is er veel te regelen. Daarom kom ik zo snel mogelijk na uw telefoontje langs om in alle rust de komende tijd te doorlopen.

Na de verzorging en het opbaren bespreken we in de dagen daarna alles wat nodig is om de uitvaart te regelen. Ook hier is er weer alle rust, de uitvaart moet volgens de wet op de zesde werkdag na het overlijden plaatsvinden (uitzonderingen hierop zijn goed mogelijk ). Dat geeft rust en ruimte om de juiste beslissingen te nemen. En kom ik dagelijks bij u langs om stap voor stap op weg te gaan naar de dag van uitvaart.

Centrale vraag is: hoe wilt u afscheid nemen? Wat past bij u en bij de overledene? Ik luister naar u en gebruik uw verhaal en het levensverhaal van de overledene als basis voor het regelen van de uitvaart. In gesprek met elkaar bespreken we alles wat nodig is in aanloop naar de uitvaart en voor de dag van de uitvaart zelf. Wordt het een begrafenis of een crematie. Waar vindt de afscheidsbijeenkomst plaats. In een kerk of crematorium, thuis of in een horecagelegenheid of in de buitenlucht. Welke muziekkeuze wordt er gemaakt of wordt er live gezongen. Wie gaat er woorden spreken bij de afscheidsbijeenkomst en welke rituelen willen we gebruiken. Als daar wat duidelijkheid over is dan kan er nagedacht worden over wie er uitgenodigd mag worden en op welke wijze. Via Social media, krant of een rouwkaart. Wat betreft de rouwbrief zijn er vele mogelijkheden, u kunt hier zien wat er mogelijk is qua kaarten, daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid van een geheel persoonlijk vormgegeven kaart. Samengevat, alles is mogelijk is een stap te ver, maar de samenleving verandert voortdurend de manier van afscheid nemen ook.

Zowel de Drentse taal als de christelijke identiteit zijn kenmerken waar ik alle ins en outs van ken. Hiermee kan ik u ondersteunen om uw uitvaart naar uw persoonlijke wens gestalte kan geven.