Minirouwauto


Gansoordstraat 29 1411 RG Naarden
0352014795 Klik om te bellen

Mini Cooper Clubman Rouwauto (crème-wit)
Zelf rijden kan
Ook voor volwassene. Deel omzet naar goed doel

Over Minirouwauto

De Minirouwauto:

  • kan maximaal een standaard volwassene kist vervoeren
  • is met of zonder chauffeur te huur
  • 's werelds eerste rouwauto met onzichtbare externe speakers
  • rijdt in heel Nederland (en daarbuiten)
  • kan door de nabestaanden/ouder(s) zelf worden gehuurd en bestuurd
  • schenkt een deel aan goede doelen

De Mini als rouwauto is in 2010 bedacht en reed in 2013 voor het eerst. Het is de eerste Rouwmini ter wereld. In eerste instantie was de auto bedacht voor de uitvaart van een baby of kind, een kinderrouwauto, maar later bleek de Mini Cooper van binnen ook aan te passen zodat er een volwassen persoon in vervoerd kan worden naar een begraafplaats of crematorium. Alle standaard taps toelopende kisten voor een volwassene passen in de Mini-rouwauto.

Inmiddels kan met de auto ook een overledene worden overgebracht vanuit een ziekenhuis naar een woonhuis of rouwcentrum. Doordat de Mini crèmewit is, maakt de auto de situatie wat minder hard. Ook geldt dan een lager tarief. 

Op weg naar een begrafenis of crematie kan een nabestaande zelf de rouwauto rijden. Een van onze chauffeurs brengt altijd de auto en legt uit hoe alles werkt. Wij rijden dan mee met de uitvaartleider of rijden in de auto van nabestaanden zodat we bij de eindbestemming weer van auto kunnen wisselen. 

In 2021 zijn er speakers gemonteerd aan de buitenzijde van de Minirouwauto. Deze zijn onzichtbaar. Bij het indragen van de overledene kan het mooi zijn om muziek te laten horen aan degenen die om de auto staan. Ook bij het rijden door een erehaag wordt dit als zeer bijzonder ervaren. Onderweg draaien we evt. muziek die de overledene of nabestaanden mooi vonden (alleen binnen). 

Een deel van de omzet van de Rouwmini gaat naar een goed doel. Nabestaanden mogen dit zelf kiezen. Dit om te laten zien dat het niet alleen om geld gaat in de uitvaartbranche.  

Alle chauffeurs zijn professionele uitvaartverzorgers in het dagelijkse leven. Wij overleggen van tevoren alle details met de uitvaartverzorger zoals; de route, wat voor een kleding gewenst is, of wij nog ergens mee kunnen assisteren, eventuele muziek, et cetera. 

Heeft u vragen, bel of mail ons. 035-2014795 | mail@minirouwauto.nl

Video

Foto's

Minirouwauto
Rouwmini

Soort bedrijf

Kinderuitvaarten
Rouwvervoer

Onze locatie

Logo Minirouwauto

Minirouwauto

Minirouwauto


Gansoordstraat 29 1411 RG Naarden
0352014795 Klik om te bellen