Margot Siebenlist Uitvaartbegeleiding


Emmastraat 27 2641 EA Pijnacker
06 47139341 Klik om te bellen

Over Margot Siebenlist Uitvaartbegeleiding

Mijn werkwijze kenmerkt zich door aandachtig aanwezig te zijn bij de nabestaanden, zorgvuldig te luisteren, mee te denken, suggesties aan te dragen en waar wenselijk praktisch handelend taken over te nemen.
Gedurende de periode tussen het overlijden en de uitvaart is er dagelijks contact zodat ideeën kunnen rijpen en besluiten genomen kunnen worden om stap voor stap toe te werken naar de dag van de crematie of begrafenis.

Voor het verwerken van het verlies van een dierbare maakt het alles uit of je met een goed gevoel kunt terugkijken op de periode tussen het sterven en het definitieve afscheid.
De herinnering aan deze dagen wordt later gekoesterd. Het is het laatste wat je voor de overledene kan doen.
Het is belangrijk dat je als nabestaanden ook echt bij de uitvaart betrokken bent. Dat je er iets in kunt vinden wat je persoonlijk raakt. De teksten, de muziek, een ritueel, een symbool etc.


Een uitvaart is niet alleen maar een noodzakelijke afronding die hoort bij het overlijden. Het is een wezenlijk moment in het leven van de nabestaanden waarbij het belangrijk is om stil te staan bij de plaats die de overledene in het leven heeft gehad en wat die plaats in jouw eigen leven heeft betekend.
Ook voor de overige aanwezigen kan een uitvaart waardevol zijn; het ervaren van gedeeld verdriet kan heel troostvol zijn en brengt mensen samen.


Ik werk het liefst met mensen die bewust in het leven staan en ook bewust met de dood en afscheid nemen willen omgaan. Met mensen die het belangrijk vinden om in de dagen na het overlijden te werken aan een wezenlijk afscheid, passend bij de persoon van de overledene. Dat proces wil ik graag begeleiden.

Niet omdat het zo hoort, maar omdat het bij je past

Soort bedrijf

Begrafenis- en crematieonderneming
Uitvaartbegeleiding

Onze locatie

Margot Siebenlist Uitvaartbegeleiding


Emmastraat 27 2641 EA Pijnacker
06 47139341 Klik om te bellen