DELA crematorium Maaslanden - Nieuwkuijk / Vlijmen


Abt van Engelenlaan 1 5253 VN Nieuwkuijk
040 262 49 00 Klik om te bellen

Over DELA crematorium Maaslanden - Nieuwkuijk / Vlijmen

DELA crematorium Maaslanden is van alle gemakken voorzien om gasten de kans te geven afscheid te nemen van hun overledenen. Het crematorium te Nieuwkuijk - het crematorium ligt enkele kilometers buiten Vlijmen - is goed te bereiken met de auto en is voorzien van ruim voldoende parkeergelegenheid. DELA stelt bovendien rolstoelen beschikbaar voor mindervaliden en heeft apparatuur in huis om de plechtigheden ook voor slechtzienden en slechthorenden toegankelijk te maken.

Dit lijken randzaken bij een uitvaart, maar deze factoren kunnen het verschil maken. “Een uitvaart kun je immers maar één keer doen”, benadrukt Yvonne Kielenstijn, locatiemanager van crematorium Maaslanden. “En dus moet het meteen goed.” Beide aula’s van crematorium Maaslanden beschikken daarom over technische hulpmiddelen.

Zo zijn in het DELA crematorium te Nieuwkuijk, nabij Vlijmen, zowel in de kleine (32 zitplaatsen en 10 staanplaatsen) als de grote aula (160 zitplaatsen en 300 staanplaatsen) video- en audioapparatuur aanwezig, waarmee de overledene in beeld en geluid kan worden herdacht. De grote aula is bovendien voorzien van opnameapparatuur. Daarmee is de uitvaartdienst op een rustiger moment terug te zien en te luisteren. Slechthorenden kunnen de dienst ook direct volgen door hun hoorapparaat in te stellen op de ringleiding.

Ook de medewerkers van crematorium Maaslanden doen er alles aan om een afscheid in goede banen te leiden. “Uitvaarten kunnen we voor een deel goed plannen, maar je hebt te maken met de meest intense emoties uit het leven van mensen”, legt Kielenstijn uit. “Daardoor lopen de zaken vaak anders dan verwacht.” De medewerkers van DELA willen volgens de locatiemanager van het crematorium bij Vlijmen te allen tijde voorkomen dat gasten hier iets van merken: “Het komt aan op anticiperen en improviseren.”

Kielenstijn en haar collega’s van DELA crematorium Maaslanden te Nieuwkuijk zijn daarom “op een ‘onzichtbare’ manier aanwezig”. Gasten kunnen zo ongestoord afscheid nemen van de overledene. “Als nabestaanden met een goed gevoel kunnen terugkijken op een uitvaart, dan hebben wij het goed gedaan.”

Soort bedrijf

Crematorium

Onze locatie

DELA crematorium Maaslanden - Nieuwkuijk / Vlijmen


Abt van Engelenlaan 1 5253 VN Nieuwkuijk
040 262 49 00 Klik om te bellen