Witte rouwkoets

Sinds oktober 2020 hebben wij deze volledig authentiek gerestaureerde witte rouwkoets aan onze collectie mogen toevoegen. Deze witte rouwkoets bevat prachtig houtsnijwerk en is heel mooi gestoffeerd met witte rouwgordijnen en een hemel. De koets heeft hierdoor een extra stijlvolle uitstraling. De koets kan worden getrokken door twee of vier Friese paarden. De uitstekend verzorgde paarden zijn bespannen met prachtige, luxe lakleren gareeltuigen. Indien gewenst kunnen de paarden worden getooid met witte of zwarte kleden, kappen en pluimen. De koetsier en voorloper gaan stijlvol gekleed in zwarte koetsiersjassen met witte tressen. Zij zullen de opdracht stapvoets uitvoeren; bij langere afstanden zal in overleg een deel van de route in draf worden afgelegd. Het rijden met eigen paarden door u of door ons, of het rijden met eigen koetsier is mogelijk.
De kosten voor de inzet van deze bijzondere rouwkoets en- of volgrijtuigen worden op maat berekend en op aanvraag verstrekt. Dit heeft te maken met het feit, dat iedere opdracht weer anders is wat betreft uitvoering, locatie, tijdsbestek etc. Wij zijn gevestigd in het hart van Friesland en kunnen u van dienst zijn door heel Nederland en in overleg daarbuiten.

Onze paarden

We hebben een 12 tal prachtige Friese paarden tot onze beschikking. Deze paarden hebben al vele uitvaarten, huldigingen, trouwerijen, optochten, evenementen en shows gelopen. Denk bijvoorbeeld aan de inhuldiging van koning Willem Alexander en koningin Maxima, de Boerenbruiloft in Joure, de Flaejelfeesten in Oudehorne, het grote theaterspektakel 'De Stormruiter', Sinterklaas, Friesian Proms, Friesians on Ice, etc.

Steeds vaker wordt er bij uitvaarten weer gebruik gemaakt van traditioneel vervoer met paard en koets of wagen. Ons team van mensen kan u hiermee van dienst zijn. www.eenstijlvolleuitvaart.nl is ontstaan uit FriesiansForExport. De combinatie; passie voor het Friese paard en de affiniteit met de uitvaartbranche zorgde ervoor dat 'www.eenstijlvolleuitvaart.nl' is ontstaan. In 2002 kocht Augustinus Hoekstra de zwarte Hollandse rouwkoets. Inmiddels heeft hij met deze koets, samen met zijn vader Ruurd Hoekstra al bij vele uitvaarten het vervoer stijlvol verzorgd. Door de vraag naar verschillende soorten koetsen is het assortiment inmiddels zeer uitgebreid. Wij beschikken onder andere over: een zwarte Hollandse rouwkoets, een witte rouwkoets, een boerenwagen, een traditionele Miedemawagen, een Groninger boerenwagen en een paardentram. Ook kunnen wij stijlvol volgvervoer in open en/of gesloten koetsen verzorgen. Op deze site staan onze verschillende opties beschreven, waarbij wij graag zoveel mogelijk rekening houden met uw speciale wensen of ideeen.

Op June 22, 2021