Wat doet een uitvaart(bege)leider?

Wat doet een uitvaart(bege)leider?

In tegenstelling tot een uitvaartverzorger neemt de uitvaart(bege)leider de uitvoering op de dag van het afscheid op zich en begeleidt de familie in hun laatste momenten met de overleden dierbare.

Om dit in goede banen te leiden, is er een goede afstemming met de uitvaartverzorger. Immers, hij of zij heeft alle contacten met de familie gehad vanaf de melding: het regelgesprek en alles wat geregeld moet worden (drukker, bloemen, teksten etc.) om te komen tot de dag van de uitvaartdienst.

De uitvaart(bege)leider zal ook contact opnemen met de familie. Om kennis te maken, om nog de laatste vragen te kunnen beantwoorden, om mogelijke wijzigingen door te laten voeren. Dit laatste wordt aan de uitvaartverzorger voorgelegd.

Het contact met de uitvaartleider voorafgaand aan de afscheidsdienst kan een belangrijk moment zijn: voor de contactpersoon van de familie die het fijn vindt om het verhaal te doen en voor de uitvaartleider het gevoel te krijgen bij hoe de familie in het afscheid staat. Soms wordt een gesprek heel persoonlijk en emotioneel. Voor beiden is het dan goed tevoren te hebben kennis gemaakt en kort vertrouwd te geraken met elkaar.

De uitvaartleider is er voor de familie en is net zo betrokken en met verantwoordelijkheidsgevoel aanwezig om de familie bij te staan

Op May 17, 2021