Natuurbegraafplaatsen Zuid Holland

Gouda en Rotterdam

In de regio Den Haag is vooralsnog geen natuurbegraafplaats. Wel zijn er natuurlijk begraafplaatsen waar nog prima een mooi eigen plekje te vinden is. Maar als het om een natuurbegraafplaats gaat dan zijn momenteel IJsselhof in Gouda en Hofwijk in Rotterdam de enige begraafplaatsen waar een natuurgedeelte is. Dit houdt in dat er een gedeelte op de begraafplaats is waar geen rijtjes graven zijn maar kris kras de graven in het landschap aangelegd kunnen worden. Op het graf wordt er dan meestal een boom of heester geplaatst (Gouda) of een boomstamschijf (Rotterdam) als grafmarkering. Verder vragen beide begraafplaatsen om alle materialen die gebruikt worden van natuurlijk afbreekbaar te laten zijn. Het is immers de bedoeling om het milieu op beide gedeeltes zo min mogelijk te belasten.

Gedenkbijeenkomst

Op beide begraafplaatsen kan een gedenkbijeenkomst gehouden worden. Dit kan zowel voor grote als kleine groepen. Er zijn aula's waar een foto- of filmpresentatie afgespeeld kunnen worden met muziek. Tevens beschikken de begraafplaatsen over ontvangkamers waar na afloop van de begrafenis een drankje en een hapje genuttigd kunnen worden.

Opbaring

Ook bestaat er de mogelijkheid om een overledene al kort na het overlijden over te brengen naar de rouwkamer van de begraafplaats. U hoeft dan op de dag van de begrafenis geen statievervoer te regelen, iedereen komt zelfstandig rechtstreeks naar de begraafplaats.

Het vervoer kan vanuit Den Haag of andere plaats goed gefaciliteerd worden door onze onderneming. Hiervoor zijn zogeheten"groene" rouwauto's inzetbaar. Bel of mail naar ons voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden.

Op October 6, 2019