Artikel afbeelding

Uitvaartverzekering en toch vrije keus uitvaartverzorging.

“We hebben een uitvaartverzekering maar wij zouden graag willen dat jij de uitvaart verzorgt, is dat mogelijk?” Deze vraag krijgt een zelfstandig uitvaartondernemer regelmatig.

U bent altijd vrij om uw eigen uitvaartverzorger te kiezen, ongeacht waar u verzekerd bent. U kunt kiezen voor een uitvaartondernemer die bij u past en waar u vertrouwen in heeft.

Het voordeel is dat een uitvaartondernemer u alle tijd en aandacht geeft om zo samen een inspirerende, liefdevolle en waardige uitvaart te verzorgen. Een uitvaart waarbij de wensen van de overledene en u centraal staan en persoonlijke aandacht erg belangrijk is.

Kosten

Indien u kiest voor uw eigen uitvaartverzorger dan zeggen verzekeraars vaak dat de kosten hoger kunnen uitvallen, omdat u kortingen die zij u aanbieden zou mislopen. Het verschil in prijs wordt echter niet bepaald door de kortingen maar door de tarieven die gehanteerd worden. Die tarieven vallen bij verzekeraars vaak hoger uit.

De zelfstandig uitvaartondernemer kijkt graag met u hoe de overledene is verzekerd. Indien gewenst en zonder extra kosten kunnen zij voor u de uitkering bij de verzekeringsmaatschappij opvragen.

Een afscheid is een bijzonder moment in het leven.

Een moment dat ertoe doet, een moment dat u doet stilstaan bij waar het in het leven om draait. Een uiting van liefde, zorg en respect, het begin van een dierbare herinnering.

Nieuwsgierig geworden? Het is altijd de moeite waard om bij een zelfstandig uitvaartondernemer een vergelijkende offerte te laten maken om een goede vergelijk te krijgen.

Op August 12, 2019