Uitvaartstudio zorgt voor veiligheid en rust tijdens uitvaart

Berg en Terblijt – Nabestaanden kunnen met een gerust gevoel naar de uitvaart van hun dierbare. Marc Moors van Uitvaartstudio biedt nabestaanden een mobiel alarmsysteem aan om inbraak tijdens de uitvaart te voorkomen. Het mobiele alarmsysteem werd ontwikkeld en samengesteld door Intergarde Beveiligingstechniek.

Het komt regelmatig voor, terwijl nabestaanden afscheid nemen van een dierbare, slaat het dievengilde haar slag. Naar alle waarschijnlijkheid maken ze hiervoor gebruik van de rouwadvertenties in de krant. Cijfers zijn niet bekend, maar dat het gebeurt weten uitvaartorganisaties als geen ander. Zo ook Uitvaartstudio uit Berg en Terblijt.

Afscheid nemen van een dierbare is al ingrijpend genoeg

“Afscheid nemen van een dierbare is al ingrijpend genoeg, je wilt dan niet ook nog geconfronteerd worden met inbraak in je woning.” Aldus Marc Moors van Uitvaartstudio. Op zoek naar een oplossing, waarbij de nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over hun verlaten woning, kwam Uitvaartstudio uit bij Intergarde.

“Intergarde heeft een mobiel alarmsysteem op maat samengesteld, dat ook nog betaalbaar is.” Legt uitvaartregisseur Marc Moors uit. Het systeem bestaat uit sensoren, kan op afstand aan- en uitgeschakeld worden en is aangesloten op de Meldkamer van Intergarde. De alarmopvolging wordt vervolgens verzorgd door partnerorganisatie Fortas. Indien gewenst kunnen nabestaanden ook kiezen voor preventieve controlerondes of fysieke aanwezigheid van een beveiliger in de woning tijdens de uitvaart.

Op April 18, 2014