Artikelen over uitvaarten

Laagste uitvaartkosten

De Regenboog verzorgt sinds 2008 uitvaarten in de regio Midden Delfland binnen een straal van 25 km om Delft. Wij zijn gevestigd in Schipluiden (gemeente Midden Delfand) en in Delft. De regenboog verzorgt ook het beheer van de 24 uurs rouwkamer ‘Korpershoek’. Wij begeleiden families bij het afscheid van een overleden dierbare vanuit het hart met oog voor detail. Het afscheid is ...

Lees meer >>

Op 18 mei 2018

Overlijden tijdens vakantie in het buitenland

Elk jaar gebeurt het helaas weer: mensen overlijden tijdens een vakantie in het buitenland. Een overlijden tijdens een vakantie is een nachtmerrie. Want buiten het plotselinge bericht van de dood van een geliefde zijn er vaak veel vragen en onzekerheden en moet er veel worden geregeld. Meestal willen de nabestaanden graag dat de uitvaart in Nederland plaatsvindt. Afhankelijk van in welk land ...

Lees meer >>

Op 31 augustus 2017

Waarom God lacht...

Lachen geeft een fijn gevoel. Deepak Chopra legt in zijn boekje “Waarom God lacht” het spirituele en gezonde karakter van lachen uit en hij laat zien dat in onze wereld met duisternis, humor onze kaars kan zijn en dat het de kunst is om je te concentreren op het licht van de kaars en niet op het donker. In herinnering komen dan de woorden, die mijn vader, inmiddels overleden, ...

Lees meer >>

Op 3 juli 2017

Hoe schrijf je een uitvaartspeech?

  Een uitvaartspeech schrijven kan lastig en emotioneel vaak zwaar beladen zijn. Je weet niet goed hoe je het moet beginnen maar je kan het niet fout schrijven of doen. Het zijn tenslotte jouw herinneringen en jouw verhaal. Hieronder vind je wat tips: Zoek een rustig plekje waar je niet gestoord kan worden Wat wil je echt graag vertellen over de overledene? Schrijf de hoofdlijnen op, bv ...

Lees meer >>

Op 23 juni 2017

Column - De Aanzegger

Daar sta ik dan, op een grijze maandagochtend. Met enige moeite en doorvragen het huis gevonden waar hij moet wonen, de bejaarde vader van Ton. Het hoort bepaald niet tot mijn normale pakket, maar ik heb een ruime taakopvatting. En de verhoudingen zijn zo verstoord in de familie, dat niemand anders het wil doen. Ook al wilde hij hem het afgelopen jaar niet zien en spreken, vanwege een ruzie met ...

Lees meer >>

Op 12 maart 2015