Anke Wattel Uitvaartzorg


Breeweg 19 4335 AN Middelburg
06 15556817 Klik om te bellen

Kleinschalig, persoonlijk en niet te zakelijk
Sociaal, meeleven en eerlijkheid zijn belangrijk
Natuurlijk 24/7 bereikbaar

Over Anke Wattel Uitvaartzorg

Anke Wattel Uitvaartzorg, al jaren een vertrouwd gezicht op Walcheren...

In oktober 2017 ben ik begonnen als zelfstandig uitvaartverzorgster. Dit na 20 jaar in loondienst te hebben gewerkt voor een grotere uitvaartonderneming. De liefde voor wat ik doe en mijn jarenlange ervaring hebben mij geholpen bij de keuze om voor mezelf te beginnen. De (toen) 20 jaar dat ik uitvaarten heb mogen begeleiden, hebben veel impact op mijn leven gehad. Heel veel geleerd en dan niet alleen qua werk, maar zeker ook levenslessen gehad.

Het meedenken, maar zeker ook de sociale kant, eerlijkheid en even die schouder te zijn om op te leunen staan bij mij voorop. Je kunt een uitvaart niet overdoen en mijn streven is dat de familie kan zeggen: "we hebben het goed gedaan...". Mijn overtuiging is dat deze gedachte een beetje zal helpen en steun zal geven voor de tijd na de uitvaart.

Inmiddels zijn er alweer jaren verstreken en heb ik als zelfstandige al van veel nabestaanden het vertrouwen gekregen om ze te helpen en met ze mee te denken. Dit doe ik nu helemaal op mijn eigen manier doen en dat voelt goed. Gewoon jezelf zijn (ik kan en wil niet anders...) en steeds weer manieren bedenken om samen tot een mooi afscheid te komen waarbij de wensen van de nabestaanden natuurlijk leidend zijn.

De ruimte geven om dit zo peroonlijk mogelijk te maken. Ik zeg altijd binnen de grenzen van de wet kan alles en niets is "gek". Tijden veranderen en dit geldt ook voor uitvaarten en dat vind ik een mooie ontwikkeling. Vroeger ging een uitvaart zoals "het hoorde" en nu worden veel meer keuzes gemaakt met in gedachten hoe de overledene was en dacht. Denk hierbij aan eigen vervoer (een rouwauto is niet verplicht), de lokatie voor het afscheid, muziek, bloemen. Maar ook in besloten kring of juist niet.

Na de coronatijd waarin uitvaarten "klein" moesten zijn, komen uitvaarten in besloten kring nog steeds voor. Men kiest steeds vaker voor het zelf in de hand willen hebben van wie er bij de uitvaart aanwezig zullen zijn.

De ruimte voor wat ik hier kan schrijven is helaas beperkt, mocht u vragen hebben, u kunt natuurlijk altijd (vrijblijvend) contact met mij opnemen, telefonisch, via mail of mijn website.

Tenslotte:

Ik hoop u als het nodig is te kunnen helpen en geef u dan mijn schouder om even op te leunen. Samen komen we er wel uit....

Een schouder om even op te leunen

Foto's

Soort bedrijf

Begrafenis- en crematieonderneming
Uitvaartbegeleiding
Uitvaartverzorging

Onze locatie

Logo Anke Wattel Uitvaartzorg

Anke Wattel Uitvaartzorg

Anke Wattel Uitvaartzorg


Breeweg 19 4335 AN Middelburg
06 15556817 Klik om te bellen